Élj úgy, mint a korallok: együtt, de külön!

A Pantone nemrég nyilvánosságra hozta a 2019 év színét, a  Pantone 16-1546 kódszámú, úgynevezett élénk korall színt. Energizáló, élettel teli, “az optimizmus, és az örömteli törekvések belső szükségletére” kíván reflektálni, rámutatva a közösségi média és digitális technológia negatív hatásaira. Az intimitás és személyes kapcsolatok fontosságát hirdeti.

Egyre többen állnak a környezetvédelem mellé, így a Pantone most erre külön hangsúlyt fektet, és felhívja a figyelmet a klímaváltozással járó korall zátonyok pusztulására.

Szimbolikus jelentése a szeretet, empátia, önmagunk szeretete. Jó függőségi viszony kialakulása, a függetlenség megmaradásával. A tenger koralljai is így élnek: együtt, de külön. A korall személynek nagyon jó érzéke van a közösség és a kölcsönös kapcsolódás iránt. 

A korall ásványként tükrözi ezt úgy, hogy elveszti a színét, ha eltávolítják abból a környezetből, amelyben nőtt. Ezért fordítanám én inkább így: élő korall.

Érzelmi jelentése: segít a rossz kapcsolatok, félelmek elengedésében, a viszonzatlan szerelem, szeretet feldolgozásában, feladataink, életterhünk szeretetteljes elfogadásában. A boldog szerelem színe. – írja Kapócs Anikó, a szabadfold.hu oldalán. 

Az élénk korall és a divat

A 2019-es év színe nekem különösen a nyári felfrissülés árnyalata. Ritkán viselek élénk, világos színeket, de a korallt bele fogom építeni a szettjeimbe. Stílusosan illeszthető a nude, a fekete és kék színekkel, valamint tökéletesen alkalmazható color-blockban pirosakkal és rózsaszínekkel.

Hamarosan felújításra és berendezésre kerül kiscsaládunk Sugóparti álomháza, ezért utánanéztem kedvenc költséghatékony, mégis trendi Ikeánk, milyen élénk korall designnal készült 2019-re. Az a kerti szék máris szerelem. 

Természetesen az élénk korallnak is vannak más, szép árnyalatai. A harmónia attól függ, mivel és milyen arányban alkalmazod. Te hogyan használnád a 2019 év színét? El tudod képzelni a gardróbodban, vagy az életteredben? 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.