Faidt Dávid – kiemelkedő tehetség a kisvárosból

11162333_1606342902987952_1493130106378411627_nEmlékszem, amikor először kérdezték tőlem, hogy hova érdemes felvételiznie egy bajai srácnak, aki divattervező szeretne lenni. Valahol itt kezdődhetett az ismeretségünk, még ha nem is személyesen. Később már az a hír jött, hogy felvették a Modart-ba, „milyen kis ügyes és tehetséges”, de igazán csak akkor figyeltem fel rá, amikor már a műhelyemben mesélt magáról. Különleges srác, kiemelkedően tehetséges, olyan ember, akiért a külföldi divatházak kapkodnának, ambiciózus, céltudatos…

…és szeretném nektek bemutatni.

Faidt Dávid divattervező, illusztrátor. Jelenleg a Saxoo London-nál tervező. Diplomamunkája a MŰHELYBEN készült, melyről így ír:

Férfikollekcióm a 2019 ősz-téli szezonra készült. A téma fő magját a Földön történő katonai események, akciók, országok közötti események inspirálták. Fő címszavak, melyek a történetet jellemzik: védelmezés, reményadás, küzdés az emberiségért, és harcolás az emberiségért.

A témában szereplő katonák egy magasabb erő által lettek besorozva és a világot járva egyensúlyt teremtenek. Nem halandóak és sebezhetetlenek. A színek a kollekcióban fontos szerepet játszanak. A külső öltözékeken (kabátokon) jelennek meg a merev katonai formák, színek – sötétzöldek – felületek és minták. A Nagy védelmezőre, a merevségre, a méltóságra utalnak, ami egy pajzsként funkcionál. Az alsó öltözékkel ellentétben állnak, melyeket a hófehér jellemzi – ez utal a belül rejtőző angyalra. A jóságot, a bennük rejlő reményt, oltalmazóságot, gyógyítást szimbolizálja. A háború nyomait a felületek roncsolásával, hímzésével – anyagmanipulálással – adom vissza.

1

 

 

Névjegy:

Faidt Dávid vagyok Bajáról, Magyarország déli kisvárosából származom. Egy francia központú iskolában tanultam divattervezőként Budapesten. Nagyon szeretek rajzolni, hímezni minél kreatívabbnak lenni. Folyton fejlesztem magam, hogy egyre jobb és látványosabb dolgokat tudjak véghez vinni.

Mesélj az illusztrációidról!

Az illusztrációm legtöbbször egy mögöttes üzenetet hordoznak. Ezek sokszor velem történt eseményeken, impulzusokon alapulnak. Szeretem kombinálni a valósabb arányokat a groteszk világával és két ellentétes stílust kombinálni, ez által valami látványosat és újat alkotni. Fő hangsúlyt kapnak az arcok, illetve az apró részletek. Színek terén sokszor használok pirosat, kéket, feketét és fehéret, mint alap, de ugyanakkor vannak olyan munkáim ahol teljesen elütő vidámabb színeket használok

 

Mik a hosszú távú terveid?

Szeretném, hogy minél többen megismerjenek, mint személy, művész és tervező.   A későbbiekben egy saját márkát létrehozni. Utazni és világot látni, azokból további inspirációkat gyűjteni.

Mesélj egy érdekes sztorit magadról! 

Nagy megtiszteltetés ért engem, hogy nem rég kerültem egy magyar férfi ruházati márkához és „újoncként” én is részt vehettem a július elején megrendezett Berlini divathéten. Sok új impulzus ért , jó volt látni az ottani nagy nyüzsgő életet, az embereket,  a kreativitást.  

facebook-logo_318-49940instagram-symbol_318-41941

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.