Őszintén: Vörös-Kanyó Andrea anyaságról és vállalkozásról

36285902_10155588750541966_3834571824348266496_n.png

Nem csak a kreatív, teljes testet és lelket követelő szakmák gyakorlása jelent nagy kihívást az anyaság mellett, hanem az óriási felelősséggel járó reál munka is. Vörös-Kanyó Andrea saját vállalkozást vezet gyerek mellett. Napi 24 órában kell komoly döntéseket hoznia, és a fárasztó anyai teendői mellett elvégezni a rendkívüli nagy stresszel járó céges kötelességeit. Sokszor akarta feladni, teljesítménykényszere mégis tartotta benne a lelket addig, ameddig minden szépen elrendeződött. Így ír a kezdeti nehézségekről és az aktuális tervekről:

“Mindig is fuvarszervező volt a foglalkozásom , holott valójában az idegenforgalomban szerettem volna elhelyezkedni, azt is tanultam Mikor teherbe esetem, reméltem hogy ezt a nagyon stresszes és 0-24 órás munkát magam mögött hagyhatom és majd lesz időm kitalálni mire tudnám lecserélni, kicsit lazítani a gyeplőn.

Mikor szabadságra mentem alkalmazott voltam, aztán lassan megért bennem , hogy oda vissza nem fogok menni dolgozni. Saját vállalkozást akartam, a magam főnöke lenni, a magam idejét beosztani. Ma már biztosan tudom, hogy a vállalkozói lét nem erről szól, csak részben….

2016-ban, mikor a fiam egy éves lett kaptam egy olyan ajánlatot, amit nem tudtam visszautasítani, így megalapítottuk a cégünket, Optima-Line Kft néven. Igaz a fő profilunk a fuvarszervezés lett, de mellette még nyitottunk egy egyedülálló mozgásstúdiót vibrogépekkel aminek igencsak nagy sikere lett, mert a környéken nem volt ilyenre példa.

Kisfiam akkor kezdte a bölcsit, de csak 1-2 órára, ilyen beszoktatós, játszós csoportba járt, ahol nagyon jól érezte magát. Semmi problémát nem jelentett neki elszakadni tőlem, nekem viszont annál nagyobb bűntudatom volt, hogy ilyen korán úgymond „lepasszolom”. Segítségünk nem sok volt. Anyósom még dolgozott, édesanyám is, sőt ő külföldön, viszont amikor tudott jött.  Közben a férjem is bekapcsolódott a vállalkozásba és igyekezett segíteni az otthoni teendők körül, de nagyobb segítség volt a sok rohangálásban, ami a gyerek körüli teendőkkel járt. Közben az én feladatom csak nőtt, nőtt. Először otthonról dolgoztam, végül is az én munkámhoz elég egy telefon meg egy laptop, így mikor a  fiam otthon volt, felváltva játszottunk meg dolgoztunk. Ami nem csökkentette a bűntudatom, hogy kb 50-50%-ban vagyok képes az anyai meg a munkahelyi szerepem ellátni. Erről a szakmáról tudni kell, hogy gyakorlatilag 0-24-ben döntéseket kell hozni. Sokszor nagyon nagyot. Sok a buktató, gyors helyzetfelismerés kell, jó memória…ahogy sok álláshirdetésben írják, rendkívüli stressztűrő képesség! Ezt sajnos akaratlanul is a családon vezeti le az ember. Itt kell megköszönnöm a férjemnek a kitartását és türelmét. Hogy miért kezdtem akkor el? Sokszor szoktam mondani, hogy azért jó ha alkalmazott valaki, mert bármikor felmondhat. Én szinte minden nap felmondanék…. de nem lehet. Viszont teljesítménykényszeres vagyok kicsit, sőt a férjem is. Ebből adódóan minden kis sikernek örülünk és egyre többet akarunk. Ezt a fiunk is megörökölte tőlünk. Nagyon talpraesett. Amikor egy hosszú kórházi bentlét után az orvos azt mondta ártalmas a gyereknek a bölcsőde a betegségek miatt, sírtam. Rengeteget vacilláltam hogy kiveszem, otthon lesz velem, majd megoldjuk valahogy…Aztán a  férjem nyugtatott meg, hogy csak nézzem meg a fiam arcát, ahogy játszik, ahogy rohan be a pajtásokhoz… kell neki a társaság. Mai napig imádja. Egy nap nem volt, amikor ne akart volna menni. Társasági lény. Igaz akaratos, de hát mi is azok vagyunk, milyen lenne. Szép lassan a beteges időszakok is elmúltak, munkám is kiegyensúlyozottabban tudtam végezni és végre egy irodában, alkalmazottal, nem otthonról, egyedül. Minden a helyére került, jöhetnek a kihívások.

Ami kérdőjel bennünk az a kistestvér-kérdés, mert szeretnénk, viszont a vállalkozás nem bírná el ha eltűnnék 1 évre, úgyhogy most várunk. Mire? Nem tudom. Talán egy jelre….”

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.