Gondolatok a mindennapokról

Néhány éve divatba jött a slow life és slow parenting kifejezés, mely a felgyorsult világunk ellenreakciójaként jött létre. Eddig különösebb nem érdekeltek és nem is foglalkoztam ezek gyakorlásával, hiszen így is nehéz volt sokszor utolérnem magam a munkámban és magánéletemben egyaránt.
Nehezen jöttem rá arra, hogy ha kiegyensúlyozott életet akarok a családomnak, akkor nekem is le kell lassítanom és eddigi életvitelemet gyökerestül kell megváltoztatnom. 
 
Életmódváltásom azt eredményezte, hogy ezentúl lassabban étkezünk (lehetőleg együtt), kevesebb programot szervezünk egy napra, többet beszélgetünk a szomszédokkal/barátokkal, lassabban élünk és megéljük a legegyszerűbb napi rutinnak számító tennivalókat is. 
 
Hétköznapjaink ritmusa lényegesen nyugodtabb és ugyanolyan tartalmas, mint előtte volt. 
A slow parenting nagymamáink idejében teljesen egyértelmű volt, nem volt külön divatos kifejezés erre. A mai nő – köztük én is – saját vállalkozásban karriert építve null-huszonnégyben, nehezen húzza meg a kéziféket és lassít le, hogy olyat tegyen, amit talán utoljára néhány évesen gyerekkorában, de muszáj egy kicsit visszamenni az időben és, ilyen értelemben véve, élvezni a pillanatot. 
 
dr. Kádár Annamária mesepszichológust gyerekkorom óta ismerem, és elismerem, így tőle idéznék
 
Olyan ez, mint ha egy pohár bort egy hörpintéssel felhajtanánk, vagy a 3in1 kávé jelentené a kávézás élményét. Ezek mind instant élmények, és egy gyereknek nem erre van szüksége.


 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.