Dominától a menyasszonyig- dráma az UAD Gála kifutóján

A Kolozsvári Képző- és Iparművészeti Egyetem divat szakán végzett mesterszakos hallgatók igen nagy sikerrel zárták a tanévet. Mivel én is ott végeztem az alapképzést, ismerem egykori csoporttársaim stílusát, az eddigi munkáikat, nem titkolom kellemesen meglepődtem.
Az elegáns Grand Hotel Italia adott helyet a divatbemutató gálának.


Florina Fărcaș a klasszikus férfi viseletből kiindulva egy nagyon jóízű és jól stylingolt kollekciót vonultatott fel. A mustár színtől a drappon át a barnáig finom átmeneteket alkalmazott, melyek beleillenek a következő év divatvilágába. A Public/Privat nevet viselő kollekció útmutató a stílusos férfiaknak.Cherehes Carmen a maga visszafogottságával tobzódik a realitás és az álomvilág között. A Los in…dreams nevet viselő kollekcióján nagyon szép részleteket és anyagmegmunkálást láthatunk.

Rákossy Renáta Malakit nevezetű kollekciója lepte meg leginkább a közönséget. A legszebb színhasználat címet kapta egyik kritikában. És valóban, divatos színek, annál jobb anyaghasználat és formavilág, mely ebben a környezetben kicsit az etno stílust idézi.


Photography: Laura Bâlc
Models: Daria Blănariu & Liana Coman
Designer: Renáta Rákossy
@ Bothanical Garden Cluj-Napoca 2012

Alexandra Ivașcu szentimentális kollekciója is eltér az eddig tőle megszokottól. Bár ami a minőséget illeti most is hozta a formáját, stílusra viszont most valami sokkal személyesebbel debütált. Projektje a Four moments in love címet kapta, mely a következő négy pillanatát örökíti meg egy kapcsolatnak: Falling in love, Passion, Routine, Separation.Image by Daniel Robu @robudan 2006-2012
Location provided by Horatiu Curutiu –www.quantuum.ro

Diana Flore Repressed memory című kollekciójával maradt a tőle megszokott dominás stílusnál, nem csoda hisz ő maga egy nagyon erős, határozott személyiség. PHOTO : MIHAI POPA http://www.luviar.ro 
VIDEO : CRISTINA CIUHAN
DESIGNER : FLORE DIANA
MODELS : ANDRADA CODOREAN / COSMIN GORON 
SHOES : RARES ALIN SUCALA 
EXTRAS : FLYING CIRCUS CLUB / IULIA COSMA / IOANA CRISAN / IOSIF TOSA / RARES ALIN SUCALA
SPECIAL THANKS TO : BOILER CLUB

Raluca Popa gyönyörűen alkalmazza az anyagok átdolgozását az Etheric Body c. kollekciójában. Könnyed, lebegő, de mégis kellő komolyságot sugall.


Model – Laura Firefly
Foto – Andrada Plesa
Make-up – Alexandra Mocan