Gombold újra! Divat a magyar beszámoló – képek – nyertesek

GOMBOLD ÚJRA BACKSTAGE
A vihar előtti csend hangulatát tapasztalhattuk a Gombold újra backstage-ben. Mindenki készen állt és várakozott a kezdésre. Utolsó simítások közepette futottunk össze Gyöngyösi Renivel, a tavalyi Gombold újra nyertesével, aki most társával együtt egy új kollekcióval fut ki. Ez idő alatt a bejáratnál jóval kezdés előtt már olyan tömeg volt, hogy az időben érkezők meghívó nélkül már nem igen tudtak bejönni, tehát még a Millenáris csarnoka sem volt elegendő az érkezőknek köszönhető ez az esemény népszerűségének és pótolhatatlanságának.

Kezdés előtt Lakatos Márk, Orosz Barbara és Szegedi Kata
A Magyar Divat 1116 éve c. könyv bemutatója délelőtt volt, nem tudtam rész venni, de magam megnyugtatása érdekében beújítottam könyvtáram egy dedikált példánnyal.
A 17 órától kezdődő divatbemutató magyar tervezők új kollekcióiból állt. Láthattuk Sármán Nóri gyönyörűséges ruhacsodáit, Tomcsányi Dóri játékos és mégis komoly öltözékeit, Mojzes Dóra és Abodi Dóra különleges, néha kicsit jelmezszerű darabjait, gyönyörű részletekkel és kiegészítőkkel.

 

Továbbá kifutott Szegedi Kata kollekciója is, Benus Danié és a gyönyörű technikával ellátott KEPP showroom kollekciója is.

KEPP Showroom

 

Szünetben időnk volt alaposabban körülnézni. A folyosón néhány tavalyi Gombold újra ruhával találkoztunk.

Szegedi Torella a Királyutca-designutca Klaszter programszervezője/divattervező/iparművész (középen)

Csaby (http://smizedivat.blogspot.com/) és mellette jobbra Szabó Patrícia újságíró/szerkesztő

És íme Gyöngyösi Reni új kollekciója.

Nagy kérdőjelekkel a fejünk fölött indított a Gombold újra idei felhozatala ugyanis az oldalt ülők azaz számunkra nem volt látható egy tervező neve sem, szóval innentől megpróbálom legalább a nyertesek kollekcióit belőni helyesen. Kortárs kategóriában Nagy Móni és Hendzsel Ilona nyerte meg a legjobb kiegészítőért járó díjat. A design és hagyomány pályázatban Somogyi Alettnak ítélték a legjobb kollekcióért, és Vitányi Annának a legjobb kiegészítőért járó díjat.

Farkas Anett, a pályázat fődíjának nyertese
“A Zsindely elnevezésű kollekció a népi építészetből merít: anyaghasználat és formavilág szempontjából is. A szoknyák például a jurta formát idézik – mondta el az MTI-nek Farkas Anett, a pályázat fődíjának nyertese. Mint hozzátette: a magyar népi építészet meghatározó alakja Makovecz Imre, így az ő stílusa szintén jelentős ihletforrás volt a számára. A ruhák kivitelezését egyedül végezte, mindössze a szabásmintákhoz kért segítséget, hiszen nem tanult divattervezést. Elmondta, a jövőben szívesen foglalkozna a tervezéssel, és  továbbra is előszeretettel vegyítené az építészeti tanulmányaival.”részlet a hvg.hu weboldaláról.

DÍJÁTADÓ

1 Comment

  1. En is jellrn voltam a bemutaton es a konyvbemutaon is es a ciket latvan en es irok majd erol az esemnyrol es nagyon inspiracio foras !

    Kedvelés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.