Karrierépítés és Black&Red Party a Teátrumban

A Budapest Essential Looks a Millenáris Teátrumában várt minket a 2. napon, hogy elkápráztasson újabbnál újabb kollekciók bemutatásával. Olyan tervezőkkel találkoztunk, mint Hegyi Lucia, Léber Barbara, Németh Anikó, Madleine és Benes Anita.

Megérkezéskor máris a Luan Accesories kollekció felvonulása fogadott minket. A Luciától megszokott selyemkendők, selyemruhák mellett öveket is láthattunk. A kézzel festett selyemkendőket személyre szabott színviláguk és motívumaik teszik különlegessé. Ezek az egyedi kiegészítők sokoldalúan hordhatóak és a legegyszerűbb öltözéket is képesek feldobni. Minden korosztály számára megfelelő választás, mely energetizáló színeinek köszönhetően erősíti viselője személyiségét.  A Luan Home Decor kézzel festett selyem képei, a drapériák, párnák melegséget, meghittséget varázsolnak az otthonokba.

A kiegészítőket meghatározó 4 motívum mindegyike a külső és belső harmóniát hivatott erősíteni, ezáltal segítve a viselőjét. A motívumok egyfajta jelrendszerként is kezelhetők, amely rendszert tovább erősítenek a gondosan megválogatott színek.

Divatház 25 éves fennállásának megkoronázásaként jött létre az újonnan nyílt Luan Lélek-Forma Stúdió, amelynek küldetése, hogy hozzásegítse vendégeit egy testi-lelki szempontból teljesebb, tudatosabb élethez. A stúdió egyéni és csoportos programokkal várja az érdeklődőket.

 

 

A bohókás hajú Németh Anikó, a Manier tervezője és tulajdonosa 1992-ben hozta létre a márkát és 1996-ban nyitotta meg szalonját Budapest belvárosában, a Váci utcában.A szalon különleges hangulata arra inspirálja az oda látogatókat, hogy újra átéljék múltbéli szerepálmaikat, vágyaikat, egyesíti magában az “Alice Csodaországban”, a “nagymama szekrénye” titkait, a babaszoba rég átélt hangulatát, a gyűjtőszenvedélyt, a különleges anyagok, formák, színek iránti vágy kiteljesedését.
A Manier nevében is jelzi -a francia “maniére” (mód), és az olasz “maniera”(kézzel készített) szavakból-, hogy a hangsúlyt a “hogyan”-ra helyezi, olyan megközelítési módot alakít ki, amely a francia és angol couture hagyományait és a kézzel készített, “érintett” tárgyak személyességét tarja fontosnak, valamint a manierizmus mestereinek kompozíciós, színalkalmazási és térképzési módszerét, intellektuális megközelítési módját alkalmazza.

Vendégei  lélekben kortalan és kalandra kész egyéniségek, akik tudatosan kommunikálnak  öltözködésükkel, vizuális világukkal, nem riadnak meg nembeliségük megélésétől; kreatívak, nyitottak, játékra csábíthatók.

A tervező a belsőépítészet tárgykörét cserélte fel az embert körülölelő minimáltér, az öltözködés világával. Tárgyaival életörömöt, a létezés boldogságát, és lehetőségeink korlátainak kitágítását szeretné szolgálni, valamint a múlt és jövő közt szeretne közvetíteni. Előszeretettel alkalmazza történelmi korok szabásvonalait, sziluettjeit, kézműves megoldásait, elkötelezett híve az innovációnak, kísérletezésnek. Személyesség, nyitottság, túlzásoktól sem mentes szenvedélyesség jellemzi munkáját. Fontos számára a társművészetekkel való együttműködés, a kortárs tánc világa, mely az öltözékeket a mozgás által teljesíti ki, és a színházi térben az értelmezés határai is kitágulnak.

 


Léber Barbara elmondása szerint először nyúlt elasztikus anyagokhoz. Ez a kísérletezés nem igazán érte el a hatását. Volt egy-két számomra nagyon szép ruhadarab, de a többin nagyon érződött a kezdetleges kísérletezés. Kollekcióját a letisztult vonalvezetés, dinamika és némi elegáns pikantéria jellemzi – idézve a budapestlooks honlapjáról. Inspirációja a légiesség, hűvös szellő, lágy felhők és a kövek sziklák vizuális kontrasztja.


„ÉRZÉKI MEGJELENÉS, FELEJTHETETLEN ALKALMAKRA”

Benes Anita divattervező ezt a gondolatiságot adja vissza kollekcióiban, de azok, akik ismerik, viselik ruháit, leggyakrabban nőiességüket, időtlen eleganciájukat emelik ki.

Munkáit izgalmas formák, csábító anyagok és szenvedélyes színek jellemzik.


A kézműves hagyományokat határok nélkül keveri a legújabb stílusokkal, hangulatokkal.

Fő profilját az alkalmi és esküvői öltözékek alkotják, de filozófiája messze túlmutat az arisztokratikus elképzeléseken.

MADLEINE Kollekció, a kifinomultan extravagáns, őrülten szexi nő ruhatára. A lélegzetelállítóan szexi, fényűzően elegáns,és csipetnyi extravaganciával fűszerezett kollekció valódi hiánypótlást jelent az itthoni divatvilágban– „Te is lehetsz bombanő”! E gondolat köré épült a kollekcióm, amikor elhatároztam, hogy létrehozok egy olyan márkát, amely minőségi, különleges, és megfizethető egyedi darabokat kínál a magyar hölgyeknek. Akik közül még mindig sokan nem hiszik el, hogy valódi személyiségváltozást érhetnek el egy-egy jól megválasztott, rafináltan érzéki, de mégis finoman elegáns ruhával! Nálunk személyre-szabott imázs formálás folyik, a vevőre igazítjuk, addig „tekerjük-csavarjuk” a ruhát, amíg olyan nem lesz, mintha ráöntötték volna.
A kollekció fontos jellemzője, hogy a vékonytól a teltkarcsúig, a tinitől az érettebb korosztályig mindenkinek jól áll, egyfajta „fresh look” –ot kölcsönöz, amelyben mindenki újjászülethet – ahogyan én is, amikor a kollekció megalkotásában a Hit, a Szépség, és a Szeretet vezérelt – mondja a tervező.
A fekete és a vörös lüktető, sejtelmes kombinációja, melyből megszületnek a tavasz pompás, élénk színeivel a mezők virágai, a kertek rózsái. Mintha szellők fújnák aranyló naplementében az érzéki állatmintás, hernyóselyem lepleket, a Holiday party kollekció sós tenger illatával átitatott kéklő vitorlákat idézi.Ez a kollekció nyitotta meg később a dress code-os Black&Red partyt, ami új élménynek bizonyult számomra. Finom koktélok, kellemes baráti beszélgetések, ismerkedés, karrierépítés.

A Budapest Essential Looks beszámolóját az első napról ITT olvashatjátok!
———————————-