Romanian Fashion Week Iași- ER Fashion avagy diplomamunka előzetes

Fărcaș Florina

Hârșan Natalia

Fărcaș Florina

Cherecheș Carmen

László Bea (Beango)

Cherecheș Carmen

Băncilă Camelia

Rákossy Renáta

Flore Diana

ER fashion néven kifutottunk a Iași Fashon Week-en. Sajnos nem lehettem ott, de remélem volt hatása. A Fashion & Beauty a következőket írja a kollekcióról:

12 különböző történet határozza meg azokat az embereket, akik különböző művészeti és kortárs divatról beszélnek. A technológiai hatás, virtuális tér, az emberi test anatómiája, homályos identitás, androidok és cyborgok, minimalista és high-tech hangsúlyok azok a témák, amelyek meghatározzák a arhitektonikus formákat, az organikus struktúrákat, a torzított szilüetteket. Mindenik darab különböző technikával van megvalósítva. A 12 darab összetevői 3D-s moodboardoknak, bemutatói a 2010-es generáció projektjeinek. A ruhák Elena Basso Stănescu és Lucian Broscățean vezetésével készültek.

12 povesti diferite contureaza personaje care vorbesc despre anumite problematici ale artei si modei contemporane. Impactul tehnologic, lumile virtuale, anatomia corpului uman, identitati blurate, androizi si cyborgi, taieturi minimaliste si accente hi-tech sunt elemente care genereaza forme arhitectonice, structuri organice, siluete distorsionate. Fiecare piesa este realizata din materiale prelucrate in tehnici diverse. Cele 12 ansambluri compun moodboard-uri 3D, preview-uri ale unor proiecte apartinand studentilor din generatia 2010, coordonati de Elena Basso Stanescu secondata de Lucian Broscatean.